Het grootste Belgische metal fenomeen viert zijn 30ste verjaardag!
In 2023 staat Channel Zero exact 33 jaar op het podium. Naar aanleiding van het 30-jarige bestaan werd er een speciale tour ingelast, maar die werd omwille van covid uitgesteld.
De tour ging van start in 2023 met oa 3 uitverkochte AB’s
De band wil deze verjaardag dan ook samen met zijn fans vieren en doet dat ook in de hometown van leadzanger Franky De Smet-Van Damme: Brugge. De nieuwe Cactus Club zal op vrijdag 8 september 2023 het decor zijn van een avond bulderen en knallen.

Channel Zero kan al terugblikken op 7 studioalbums. 7 metalparels waarvan ‘Unsafe’ en ‘Black Fuel’ ongetwijfeld dé klassiekers bij uitstek zijn die epische singles hebben voortgebracht als ‘Black Fuel’, ‘Help’ en ‘Suck My Energy’. Live heeft de band in al die jaren zowat elk Europees festival plat gespeeld en de ganse wereld rond getoerd met internationale artiesten als Body Count, Megadeth, Danzig, Biohazard en Kiss.

Muzikaal heeft Channel Zero de afgelopen 3 decennia een memorabel internationaal parcours afgelegd, maar er waren soms ook minder mooie momenten. Tijdens deze feestelijke avond kijkt de band terug op dit roemrijke verleden met lief en leed, maar vooral ook met keiveel goede, luide muziek!

Support: Mantah
MANTAH is een West-Vlaamse metalband die eind 2019 het levenslicht zag en haar uitvalsbasis in Torhout heeft gevestigd. De muziekstijl wordt omschreven als moderne metal met een knipoog naar de 90’s. Inspirerende bandszijn uiteraard de bekende nu-metal kleppers Korn,Linkin Park en Static-X, maar ook de moderne nakomelingen als Bring me the horizon en I Prevailsluipen graag in de muziek. De bandleden zijn niet aan hun proefstuk toe en hebben ervaring op grote podia (Pukkelpop, Graspop, Wacken Open Air, Summer Breeze, … ) weliswaar met andere projecten. Ze willen nu met de gebundelde ervaring binnen het team hun stempel drukken op de Belgische en Nederlandse scene.