Theaterseizoen 21-22 gaat van start!

Op onze homepage kan u zien op welke manier elke show kan doorgaan. Er zijn 2 types shows die telkens aangegeven worden met een bol:

1. Covid Safe Pas

Op deze shows controleren we aan de ingang jouw persoonlijke Covid-certificaat en identiteitskaart om de show op een veilige manier te laten plaatsvinden.

Wat neem je mee naar deze show?

  • Jouw Covid Safe Ticket (via de app of op papier)
  • Je identiteitskaart
  • Je ticket voor de show


Wat is een Covid Safe Ticket?

Een Covid Safe Ticket is jouw Covid certificaat. Er bestaan 3 verschillende soorten certificaten:

  • Een vaccinatiecertificaatbewijst dat je volledig en langer dan 2 weken terug bent gevaccineerd tegen het COVID-19-virus
  • Met een testcertificaatkan je bewijzen dat je een COVID-19-test onderging waarvan het resultaat negatief was. Dit kan via een PCR-test (geldig vanaf het moment van afname tot 2 dagen erna) of een antigeentest (geldig vanaf het moment van afname tot 1 dag erna)
  • Een herstelcertificaattoont aan dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve COVID-19-test (tussen 11 en 180 dagen geleden)


Hoe verkrijg je een Covid-certificaat?

  • Het CST/certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel en Mijngezondheid.be. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).
  • Het CST/certificaat voor vaccinatie kun je op vraag per post toegestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk op 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen).

Opgelet: een Covid Safe Ticket is dus niet het kaartje dat je ontving in het vaccinatiecentrum!

Voor wie?

Elke bezoeker vanaf 12 jaar is verplicht om zijn/haar Covid Safe Ticket te tonen bij de ingang. Hier zijn geen uitzonderingen mogelijk.

2. Geen Covid Pas

Op de shows met de badge ‘Geen Covid-pas’ zijn geen extra regels van toepassing. Dit gaat om zalen waar de capaciteit (en dus het bezoekersaantal) onder de 200 (vanaf 1 september) of 500 (vanaf 1 oktober) ligt. U komt dus gewoon zoals vroeger met uw ticket naar de zaal. Veel plezier!