ELVIS THE CONCERT 2024 (USA) featuring Dwight Icenhower & original Elvis musicians

Dat Elvis Presley nog altijd mateloos populair is, staat buiten kijf. De recente Baz Luhrmann film “Elvis” (2022) was een enorm succes, en nu op streaming slaat de film alle records. Ook is zijn familie en zijn huis Graceland zijn nog regelmatig in het nieuws. En zijn talloze hits als “Suspicious Minds” en “Always On My Mind” doen het buitengewoon goed op Spotify. The King lééft.

En dat blijkt ook uit de populariteit van “Elvis The Concert”, een klasse productie die met veel passie en authenticiteit neergezet wordt.

Leadzanger is de fenomenale DWIGHT ICENHOWER (USA), die als niemand anders de looks, de stem en het charisma van Elvis personificeert. Icenhower wordt gezien als ’s wereld beste ElvisTribute Artist (ETA), en hij heeft deze titel al vier keer gewonnen in Memphis. Hij is één van de weinige ETA’s die door Graceland officieel erkend is, en ze gebruiken hem geregeld voor hun evenementen. Dwight is mateloos populair onder de Elvis fans, en ook in België heeft hij een echte following. Dat is op zich niet verrassend: seeing is believing!

Originele muzikanten & vrienden van Elvis

Dat deze show buitengewoon is, blijkt wel uit het feit dat verschillende originele muzikanten en vrienden van Elvis eraan deelnemen. Koorzanger JIM MURRAY werkte tussen 1966 en 1972 samen met Elvis, en hij is te horen op veel live- en studio-opnames uit die periode. Ook is hij te zien in de concert-film “Elvis – That’s The Way It Is” uit 1970. Jim was één van Elvis’ favoriete zangers, en op het podium kun je goed horen waarom; puur kippevel als Jim de gospels zingt die hij samen met Elvis deed! Het voelt op die momenten alsof Elvis heel dichtbij is, en ook meegeniet van Jim’s mooie, melancholieke stem.

Jim brengt zijn vrouw BRENDA MURRAY NIELSEN mee, die Elvis in ’60 bij een gospel concert ontmoette, en bevriend bleef met de zanger tot diens dood in ’77. Brenda heeft veel leuke verhalen over die vriendschap, die ze tijdens en ook na de show vertelt.

Op drums nog een legende…. BOB LANNING, die je kunt horen op Elvis hits als “The Wonder Of You” en “Polk Salad Annie”. Lanning is vereeuwigd op “On Stage – February 1970”, dat door kenners wordt gezien als de beste en meest energieke Elvis live-plaat ooit. Net als Jim heeft Bob nooit deelgenomen aan Elvis tribute shows, maar voor deze productie maken ze graag een uitzondering.

Na de show kunt u deze legendes ontmoeten bij de Meet & Greet, voor een praatje of een foto. Vergeet niet: ‘One handshake away from the King!’.

 ‘As close as it gets’

ELVIS THE CONCERT is een viering van de muziek van Elvis Presley. Alle hits, maar ook de mooie gospels en de leuke B-kantjes komen aan bod. De show is een muzikale ontdekkingsreis die U terug zal brengen naar de tijd van Elvis’ hoogtijdagen. Hits als “Hound Dog”, “Devil In Disguise” en “Burning Love” klinker frisser dan ooit, dankzij de topcast met muzikanten van over de hele wereld. Met Dwight Icenhower aan het roer, en de originele muzikanten ernaast, is de illusie compleet: This is as close as it gets. Een onvergetelijke ervaring die al jaren het publiek in extase brengt, ook in Nederland. Met recht wordt deze show dan ook  ‘the best Elvis show after Elvis’ genoemd. Mocht je de magie van Elvis live mee willen maken, dan mag je deze prachtige show niet missen.  Elvis is back in the building!!