LEEZ (Lisa Van Rossem)

Joris Van Rossem, beter bekend als Metejoor, brak in 2018 door en veroverde ondertussen heel Vlaanderen en Nederland.

Toch begon de zangcarrière van zijn zus Lisa Van Rossem eigenlijk als eerste. In 2016 nam ze deel aan The Voice van Vlaanderen en schopte het daar tot de halve finale. Tijdens dat avontuur leerde haar broer Joris de producer Hans Francken kennen, die mee aan de basis lag van de succesvolle carrière van Metejoor.

Lisa moest iets langer wachten, maar realiseert nu haar doorbraak. Onder de artiestennaam LEEZ bracht ze in 2023 haar eerste succesvolle solosingle uit getiteld Who Will Be There  In het voorjaar van 2024 is ze wekelijks op radiozender JOE te horen met een cover.

Ze trapte haar coverreeks af met ‘Dancing in the Dark‘ van Bruce Springsteen.  Verder bijt LEEZ stevig van zich af met haar versie van ‘Nobody’s Wife’ van de Nederlandse Anouk. “Deze cover ligt een beetje in lijn met hoe mijn eigen muziek zal klinken.”

Na haar eerste uitverkochte solo-show op 25 april in Turnhout kondigt Lisa nu al haar terugkeer naar Turnhout aan, voor haar grootste solo-show tot nu toe. Op 12 oktober staat ze in De Warande, de mooiste en modernste schouwburg van de regio. Haar regio! Samen met haar live-band zorgt ze voor een betoverend concert met bestaand én nieuw repertoire en een selectie van haar JOE-covers. Deze zomer kan je Leez al aan het werk zien op tal van festivals, in de band van Metejoor maar ook met haar eigen project.